Tirpstantis burnoje pyragas su kondensuotu pienu
Tirpstantis burnoje pyragas su kondensuotu pienu

Tirpstantis burnoje pyragas su kondensuotu pienu – tai saldus, minkštas pyragas, kurio receptas turėtų būti išsaugotas kiekvieno smaližiaus užrašinėje. Jei skaičiuojate kalorijas, laikotės dietos, pasitarkite su savimi, ar galite šitaip nusidėti.

INGREDIENTAI:
PAGRINDUI:
380 gramų sausainių ( 2 pakeliai)
90 gramų sviesto

VIRŠUI:
400 gramų kondensuoto pieno, saldinto
3 vienetai kiaušinių
1 laimo sultys
2 šaukštai cukraus
1 šaukštelis vanilinio cukraus

Sausainius susmulkinti iki trupinių ir sumaišyti su ištirpintu sviestu.
Sausainių masę sukrėsti į kepimo popierumi išklotą formą (naudojau 22. cm skersmens). Spausdami rankomis suformuojame pagrindą ir daugmaž 3 cm aukščio sieneles. Dėti į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 15 minučių.
Kol kepa pagrindas, galima pasiruošti kondensuoto pieno įdarą. Kiaušinių baltymus atskirti nuo tryni nuo trynių. Į dubenį supilti kondensuotą pieną ir po vieną sudėti trynius bei išspausti laimo sultis.
Kondensuoto pieno įdarą supilti ant apkepto sausainių pagrindo. Kepti 180 įkaitintoje orkaitėje 15 minučių.
Kol kepa įdaras, kiaušinių baltymus išplakti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki bus standūs ir apvertus dubenį nekris žemyn.
Baltymus sukrėsti ant apkepto pyrago. Orkaitės temperatūrą sumažinti iki 170 laipsnių ir kepti dar 10-15 minučių arba iki morengo viršus labai lengvai parus.
Iškepusiam pyragui leisti visiškai atvėsti ir sutvirtėti.

Patiko turinys, turite klausimų, palikite komentarą apačioje arba užsukite į socialinius kanalus:

Facebook

Instagram

Youtube

Čia rasi visus laimesjoga.lt kontaktus ir pranešimus spaudoje: Kontaktai

Komentaras

  • Jaunius

    ,
    2021-04-26 @ 13:45

    Atrodo labai skanus kondensuoto pieno pyragas. pasižymėjau, reikės pabandyti. Pasidalinsiu vėliau, kaip gavosi,

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *