Kaip ir kiek laiko virti grikius
Bandymas, kaip ir kiek laiko tiksliai virti grikius

Bandymas, kaip ir kiek laiko tiksliai virti grikius, padės jums visiems laikas atrasti tobulą grikių virimo būdą, kuriuo galėsite pasidalinti su visais tais, kurie grikius labai mėgsta.
Grikių virimas nuo kitų kruopų virimo skiriasi tuo, kad jiems paruošti reikia daugiau laiko, negu, tarkime, ryžiams (apie 12-15 minučių nuo užvirimo).
Sveiką gyvenimo būdą propaguojantys žmonės, stengiasi apskritai kuo mažiau apdoroti maistą, kad jis neprarastų savo vertingųjų savybių. Grikius galime valgyti ir ne virtus, o tiesiog mirkintus.

Šiame bandyme parodysime kaip skiriasi birių grikių virimas nuo grikių virimo maišeliuose.


Kiek laiko virti grikius maišeliuose?


Virti grikius maišeliuose yra lengviau nei birius, nes šiam virimo būdui nėra toks svarbus tikslus vandens ir grikių santykis.

  1. Užvirkite vandenį. Maišeliui grikių įpilkite apytiksliai dvi, tris stiklines vandens.
  2. Įdėkite grikių maišelį ir uždenkite dangtį.
  3. Primažinkite kaitrą ir virkite 20 min.
  4. Nupilkite likusį vandenį virimo inde.
  5. Atsargiai išimkite dar karštą grikių maišelį už tam skirtos vietos ir, prakirpę viršų, suberkite į lėkštę.

Kiek laiko virti birius grikius?

  1. Prieš pradedant virti grikius, juos reikia sutvarkyti, pašalinti (jei yra) šiukšlytes. Kartais pakuotėje galime rasti ryžių, miežių ar kitų grūdų.
  2. Grikius reikėtų kelis kartus skalauti. Tai turėtų būti daroma po kranu, naudojant tekantį vandenį.
  3. Nuplautus grikius supilti į virimo puodą, užpilti vandeniu (1 stillinė grikių, 2 stiklinės vanens). Įberkite druskos pagal skonį. Galima ir nedėti.
  4. Uždengti virimo indą dangčių ir dėti virti.
  5. Kai vanduo užvirs, sumažinti kaitrą iki minimumo.
  6. Nuimkite dangtį, toliau virkite košę apie 25 minutes.

Kuo skiriasi birių grikių ir grikių maišeliuose virimas?


Gamintojas nurodo, kad birius grikius reikia virti 5 minutėmis ilgiau, nei grikius maišeliuose. Taigi jeigu neturite laiko, arba esat alkani, verta rinktis grikius maišeliuose.
Grikius virti maišeliuose paprasčiau, nes nėra paruošiamojo etapo. Grikiai jau paruošti virimui, išvalyti ir perplauti. Na bent jau galima to tikėtis.
Virti grikius abiem būdais yra pakankamai paprasta, nes nereikia maišyti nei tų, nei tų. Maišyti reikėtų pirmuoju atveju, verdant birius grikius, jeigu būtų netinkamas kruopų ir vandens santykis, arba per aukšta ar per žema virimo temperatūra.
Skonis. Abiem virimo atvejais grikiai gavosi panašaus minkštumo ir traškumo (jeigu galima taip pavadinti). Skonis skiriasi grikių, virtų mikro bangų krosnelėje.


Kur galima virti grikius?


Grikius virti galite tradiciniame puode, tačiau tai galite daryti ir orkaitėje, mikro bangų krosnelėje ar daugiafunkciniame puode.
Mes, be tradicinio būdo, grikius virti puode, pabandėme grikius išvirti mikrobangų krosnelėje.


Kaip grikius virti mikrobangų krosnelėje?

  • 1 stiklinę grikių įberkite į mikrobangų krosnelei tinankti indą.
  • Užpilkite 2 stiklinėmis šalto vandens.
  • Uždenkite indą dangčiu ir kaitinkite 7 minutes.
  • Tada, ištraukite, išmaišykite ir vėl šildykite 8 min.

Išvirtus grikius galite valgyti vienus, pasiskaninę juos sviestu ir prieskoniais. Taip pat galite iš jų pasigaminti grikių kotletus ar kitus patiekalus, o galbūt sugalvosite laikytis organizmą valančios grikių dietos.

Bandymas, kaip ir kiek laiko tiksliai virti grikius, parodė, grikius paruošti galima tikrai keliais būdais. O kurį pasirinksite, jau priklauso kiek turite tam laiko.


Patiko turinys, turite klausimų, palikite komentarą apačioje arba užsukite į socialinius kanalus:

Facebook

Instagram

Youtube

Čia rasi visus laimesjoga.lt kontaktus ir pranešimus spaudoje: Kontaktai

Grikiai

5

Įvertinimas

5.0/5

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *